KUZZ, Kracht ui​t Zeven Zonnestralen

Holistische praktijk gespecialiseerd in zwangerscha​p, kinderen en hun ouders

Oudercoaching

Ouderschap wordt veelal gesteld als de meest intensieve onderneming die er is. Een lastige opgave, dat is het zeker! Steeds zijn er weer nieuwe uitdagingen die op je pad komen als opvoeder, begeleider en leermeester.

Oudercoaching richt zich op ouders en verzorgers die met opvoedingsvragen zitten of tegen situaties aanlopen waarmee ze zich niet goed raad weten. Voorbeelden kunnen zijn:

- Eén kind heeft extra aandacht nodig, maar hoe doe je dat als er nog twee rondlopen?

- Jouw kind vraagt veel aandacht op een negatieve manier. Hoe kun je daar mee omgaan?

- Je merkt op dat je in de opvoeding terugvalt op (oude) overtuigingen of patronen die je liever niet in de opvoeding van je kinderen laat terugkomen. Of je merkt op dat je nog last hebt van ervaringen uit je eigen jeugd, die je kinderen nu aan je spiegelen. Graag pak je dit aan om mee aan de slag te gaan.

- Je geeft alles voor je kinderen, de hele dag. Echter merk je op dat je er zelf bij inschiet en je wilt graag meer eigen ruimte creëren, maar weet niet goed hoe dit te doen.

Tijdens coaching voor de ouder gaan we in op de specifieke hulpvraag die er leeft omtrent zichzelf of vanuit de gezinssituatie. Het is een begeleiding en coaching van de ouder(s) en wanneer nodig het hele gezin, geheel afgestemd op de situatie. Tijdens de consulten staan intensieve begeleiding, bewustwording en het opdoen van ervaringen centraal. Er wordt uitgegaan van een kwetsbaar opstellen. Wanneer gewenst binnen de situatie zijn huisbezoeken en consulten aan huis mogelijk.

" Ik loop graag een stukje met jullie mee, in jullie proces. "

Karin